ایدهی برگزاری جلسات کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان در طی دورههایی که در سال گذشته برای آنها برگزار کردم، شکل گرفت. همیشه اولین توصیهای که در دورههای داستاننویسی یا انشانویسی به کودکان و نوجوانان میکردم، افزایش میزان مطالعه بود.
رویاهای شگفتانگیز دانا و درنا قسمت دوم – شهر بی صبری
قصه صوتی
توضیحات
مجموعه قصههای صوتی «رویاهای شگفتانگیز دانا و درنا» در شش قسمت نوشته شده و علاوه بر اینکه به روابط خواهر و برادری میپردازد، در هر قسمت به یک موضوع مهم که دغدغهی بسیاری از والدین و فرزندانشان است، اشاره میکند. این قصههای صوتی شبانه، شخصیتهای ثابتی به نام دانا و درنا دارند که خواهر و برادر هستند و از قسمت اول تا ششم، با هم رشد میکنند و چالشهایی را پشت سر میگذراند.
در این مجموعه قصههای صوتی شبانه، بر روی شش موضوع مهم کار شده است:
این شش موضوع جزو چالشهای مهم و اساسی در پرورش کودکان است. دشواری پرداختن به آنها به این علت است که همگی جز مفاهیم انتزاعی هستند و درک کودکان از مفاهیم انتزاعی بسیار محدود است. اگر بخواهیم چنین موضوعاتی را برای کودکان شفاف کنیم، لازم است قبل از هر چیز، آنها را از حالت انتزاعی خارج کرده و به آنها عینیت ببخشیم. کاری که با گوش دادن به این قصههای صوتی شبانه، درمییابیم که نویسنده، با بهرهگیری از دانش روانشناسی، به خوبی از پس آن برآمده است.
قسمت دوم: شهر بیصبری
قسمت دوم این مجموعه قصههای صوتی شبانه، دربارهی یکی از مهمترین چالشهایی است که بسیاری از والدین با فرزندان خود دارند: صبر نداشتن فرزندان. علت این چالش اغلب این است که صبر کردن در سنین کودکی بسیار دشوارتر از صبر کردن در بزرگسالی است و بچهها دوست دارند در کوتاهترین زمان ممکن به خواستههای خود برسند.
در این قسمت نیز سعی شده با عینیسازی شهری که در آن صبر کردن دلیلی ندارد و مواجههی شخصیت با پیامد صبر نکردن، به این موضوع پرچالش پرداخته شود. در پایان، کودک با گوش دادن به این قصهی صوتی درمیابد که «علت» صبر کردن چیست و صبر نکردن چه عواقب ناخوشایندی میتواند داشته باشد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.