مجموعه وبینارهای جادوی قصه و بازی برای کمک به والدین، مربیان، معلمان و تسهیلگران طراحی شده است تا تأثیر قصهها و بازیها را در مدیریت چالشهای فرزندپروری بهتر درک کنند. این وبینارهای تعاملی با تلفیق داستاننویسی و روانشناسی، تأثیرگذاری قصهها و بازیها را از زاویهای تازه بررسی میکنند.
احتمالاً اغلب شما از تأثیرات شگفتانگیز قصه و بازی در مدیریت چالشهای فرزندپروری شنیدهاید. خوشبختانه، والدین امروز، نسبت به سالهای گذشته بسیار آگاهتر شدهاند و تلاش میکنند تا از ابزار قصه و بازی برای آموزش غیرمستقیم مفاهیم مختلف به فرزندانشان استفاده کنند و به دنبال داستانها و بازیهای مناسب برای فرزند خود هستند.
بر همین اساس، ما در مجموعهی فرهنگی نسیمقصهها، با تعدادی از نویسندگان، گویندگان، طراحان بازی و افراد علاقمند و دغدغهمند در حوزهی ادبیات کودک، محصولاتی متشکل از ارزشمندترین قصهها و بازیها را، مبتنی بر اصول روانشناسی انساننگر، به خانوادهها عرضه کردیم، که تعداد این محصولات به تدریج بر اساس نیاز مخاطبین، افزایش پیدا خواهد کرد.
اما سوالی که گاهی برای برخی از والدین پیش میآید این است که چرا قصهها و بازیها تأثیر مطلوب و مورد نظر آنها را بر روی کودکان ندارد؟ به عنوان مثال، والدین ممکن است با هزار و امید و آرزو کتابی را با موضوع ترس از تنهایی برای فرزندش تهیه کند، اما پس از خواندن آن کتاب هیچ تاثیر مثبتی در فرزندش مشاهده نکند و پس از مدتی این راهبرد به نظرش کارایی خود را از دست بدهد و سراغ راهبردهای پرهزینهتر و دشوارتر برود.
برای کمک به رفع این مسئله، نسیم فرخنده، نویسنده و سرپرست تیم نسیمقصهها، به همراه فهیمه ذبحی، کارشناس روانشناسی و از اعضای گروه طراحان بازی نسیمقصهها، تصمیم گرفتند مجموعه وبینارهایجادوی قصه و بازی را آغاز کنند. این وبینارها فرصت تعامل رو در رو با والدین را فراهم میکند و والدین از این طریق، آگاه میشوند که باید چه بستری را برای تأثیرگذاری قصهها و بازیها فراهم کنند.
چرا قصهها و بازیها همیشه تأثیر مطلوب ندارند؟
اثر گذار نبودن قصهها و بازیها میتواند دلایل متفاوت و متعددی داشته باشد. از مهمترین این دلایل، میتوان به ناکارآمدی بسیاری از محصولات فرهنگی و همچنین فراهم نبودن بستر مناسب برای تأثیرگذاری قصهها و بازیها در محیط خانواده اشاره کرد.
امروزه، ما با طیف وسیعی از کتابها و محصولات صوتی و تصویری روبهرو هستیم که بخش قابلتوجهی از آنها، بدون در نظر گرفتن اصول روانشناسی کودک و حتی اصول ابتدایی داستاننویسی برای کودکان، تولید شدهاند. هدف از تولید این قبیل آثار، صرفاً کسب درآمد از طریق دست گذاشتن بر نیاز خانوادهها است. چرا که بسیاری اوقات، والدین با خوشبینی، به دلیل اینکه در عنوان محصول از عبارت «آموزش مهارتهای زندگی» استفاده شده، آن را تهیه میکنند و به دلیل ناکارآمدی، آن را کنار میگذارند.
از دیگر دلایلی که میتواند باعث ناکارآمدی این محصولات شود، فراهم نبودن بستر مناسب برای تأثیرگذاری قصهها و بازیها در محیط خانواده است. توجه داشته باشید که چالشهای فرزندپروری در بسیاری از مواقع، ریشه در رفتارهای والدین دارد. والدینی که هیچ تلاشی در خودشناسی و رفع مشکلات درونی خود ندارند و قصهها، بازیها و حتی جلسات مشاوره یا بازیدرمانی را برای رفع این چالشها کافی میدانند، به احتمال زیاد نتیجهی مطلوبی نخواهند گرفت.
سایر دلایلی که میتوان به آنها اشاره کرد، نحوهی برخورد والدین، پس از خواندن قصهها و بازی کردن با آنها است. والدینی که قصه را مدام با لحن تأکیدی و زبان بدن، برای بچهها معنا میکنند یا بلافاصله، پس از اتمام قصهای که مفهومی را بهطور کاملاً غیرمستقیم به کودک منتقل کرده، مستقیماً از او میپرسند چه چیزی یاد گرفته یا چه نتیجهای گرفته است و تمام حرفهای دل خود را هم به عنوان نتیجهگیری به قصه قالب میکنند، مطمئن باشند، تأثیر آن قصه و بازی را تا حد زیادی از بین بردهاند!
جادوی قصه و بازی: چطور بهترین نتیجه را بگیریم؟
برای اینکه شما بتوانید بهترین نتیجه را از قصهها و بازیها بگیرید و بتوانید به بهترین شکل، از تأثیرات شگفتانگیز و جادویی آنها در مدیریت چالشهای فرزندپروری استفاده کنید، توصیه میکنیم به موارد زیر دقت کنید:
قبل از خرید هر کتاب یا محصول صوتی و تصویری، در مورد سوابق عوامل پدیدآورندهی آن محصول تحقیق کنید یا پرسش از افراد آگاه، از کارآمدی و کیفیت محتوایی قصهها و بازیها مطمئن شوید.
در نظر داشته باشید، قصهها فقط برای زمان خواب نیستند. اجازه دهید کودکان در طی روز و در مواقعی که کاملاٍ هشیار و سرحال هستند، به قصهها گوش کنند. به این ترتیب، ذهن کودکان برای تحلیل قصهها آمادهتر است.
پس از تهیهی قصه و بازی مناسب، این فرصت را به کودک بدهید تا خودش آنها را تحلیل کند و برای مشاهدهی تأثیر آنها عجول نباشید.
به هیچعنوان از کودک نخواهید از قصه نتیجهگیری کند.
هنگامی که کودک به قصهها گوش میکند، خودتان نیز همراه با او به قصهها دقت کنید و دنیا را از دریچهی چشم کودکان ببینید.
سعی کنید، نقش خود را در چالشی که با فرزندتان دارید پیدا کنید و روی خودتان کار کنید.
این وبینارها برای چه کسانی مناسب هستند؟
والدین،
تسهیلگران،
معلمان،
مربیان،
تمامی بزرگسالان دغدغهمند و علاقمندی که به نحوی در حوزهی کودک فعالیت دارند.
توصیه میکنیم حتیالمقدور، بدون حضور کودکان در وبینارها شرکت کنید یا اگر مقدور نیست، برای گوش دادن به وبینار از هندزفری استفاده کنید.
وجه تمایز مجموعه وبینارهای جادوی قصه و بازی در چیست؟
یکی از وجوه تمایز مجموعه وبینارهای جادوی قصه و بازی در پرداختن به موضوعی غیرتکراری و مهم توسط ارائهدهندگانی پژوهشگر و دغدغهمند در حوزههای نویسندگی و روانشناسی است. با توجه به اینکه برگزارکنندگان این وبینارها سالها در حوزهی کودک فعالیت و مطالعه داشتهاند و تولید کنندهی بیش از شصت عنوان قصهی صوتی و بازی هستند، میتوانند این موضوع را از دیدگاههای متفاوت بررسی کرده و محتوایی مبتنی بر تلفیق دو دانش نویسندگی و روانشناسی، به مخاطب ارائه کنند.
تعامل با مخاطبین در حین برگزاری وبینارها و پیش بردن بحث با توجه به سوالات و دغدغههای مخاطب یکی دیگر از ویژگیهای این وبینارها است که باعث میشود جلسات از حالت خشک و صرفاً تخصصی خارج شده و رضایت مخاطب از شرکت در وبینارها و دریافت پاسخهای مناسب از کارشناسان بیشتر گردد.
در این وبینارها پاسخ کدام سؤالات را دریافت خواهید کرد؟
چالشهای فرزندپروری مورد نظر در هر وبینار چه ریشههایی میتواند داشته باشد؟
سهم والدین در بهوجود آمدن این چالشها چه میتواند باشد؟
قصهها و بازیها چگونه میتوانند در مدیریت این چالشها نقش مؤثری ایفا کنند؟
چگونه میتوانیم بستری مناسب را برای تأثیر حداکثری قصهها و بازیها فراهم کنیم؟
برگزارکنندگان:
نسیم فرخنده (نویسنده، مترجم، مدرس داستاننویسی)
فهیمه ذبحی (کارشناس روانشناسی، طراح بازی برای کودکان)
زمان و نحوهی برگزاری:
🗓️شنبه ۱۵ دی، دوشنبه ۱۷ دی، سهشنبه ۱۸ دی
🕘ساعت ۲۱
📍در بستر اسکایروم
نحوهی ثبتنام در وبینارهای جادوی قصه و بازی چگونه است؟
روی دکمهی «ورود به وبینار» کلیک کنید.
با وارد کردن نام و شمارهی تلفن خود در سایت ثبتنام کنید و دکمهی «ثبت سفارش» را بزنید.
با همین دو مرحله، ثبتنام شما در سایت انجام شده و شما یک پروفایل کاربری دارید. کافی است در روز برگزاری وبینار با ورود به همین صفحه و اطمینان از اینکه با پروفایل خودتان وارد سایت شدهاید، روی دکمهی «ورود به اتاق» کلیک کنید و وارد اسکایروم شوید. (فیلترشکن حتماً خاموش باشد)
خوشحال خواهیم شد پس از شرکت در هر وبینار، تجربهی خود را از این جلسات، در قسمت دیدگاهها با ما به اشتراک بگذارید.
ویدیوی جلسهی اول (با موضوع ترس)
پوشهی شنیداری جلسهی اول (با موضوع ترس)
ویدیوی جلسهی دوم (با موضوع وابستگی)
پوشهی شنیداری جلسهی دوم (با موضوع وابستگی)
ویدیوی جلسهی سوم (با موضوع پرتوقعی و زیادهخواهی)
پوشهی شنیداری جلسهی سوم (با موضوع پرتوقعی و زیادهخواهی)
مدرس دوره
نسیم فرخنده
از کودکی عاشق داستانسرایی و قصهگویی بودم و در دوران نوجوانی، علاقهام به سمت نویسندگی و ترجمه کردن کشیدهشد…
سلام من خودم مربی کودک و مادر یک دخترم. دورههای روانشناسیرو هم گذروندم. در وبینارای مختلفی که هزینه هم داشته شرکت کردم. اما این وبینار همدلانه و حرفهای و بیقیمت بود. لطفا باز هم بگذارید.
نسیم قصهها (خریدار محصول)–
سلام بر شما خانم علیپور عزیز. حضور و پیام شما باعث افتخار و دلگرمی ما شد ممنونم❤️
امتیاز 5 از 5
زهرادادآفرید –
یکی از کاربردیترین وبینارهایی که تا حالا شنیدم. چقدر نکات مهمی گفته شد.
2 دیدگاه برای مجموعه وبینارهای جادوی قصه و بازی
سیما علیپور –
سلام من خودم مربی کودک و مادر یک دخترم. دورههای روانشناسیرو هم گذروندم. در وبینارای مختلفی که هزینه هم داشته شرکت کردم. اما این وبینار همدلانه و حرفهای و بیقیمت بود. لطفا باز هم بگذارید.
نسیم قصهها (خریدار محصول) –
سلام بر شما خانم علیپور عزیز. حضور و پیام شما باعث افتخار و دلگرمی ما شد ممنونم❤️
زهرادادآفرید –
یکی از کاربردیترین وبینارهایی که تا حالا شنیدم. چقدر نکات مهمی گفته شد.
نسیم فرخنده (خریدار محصول) –
سپاس از لطف و توجه شما عزیز مهربان💝