وابستگی کودکان به والدین، در وهلهی اول، برای خود کودک و بعد برای والدین، آسیبهایی را به دنبال دارد. این وابستگی که معمولاً نسبت به مادر بیشتر دیده میشود، باعث میشود کودک از تجربههایی که نیاز به استقلال دارد، محروم بماند. جالب است بدانید بسیاری از اوقات، این وابستگی از طرف خود والدین بهصورت ناخودآگاه به کودک القا میشود. والدینی که خودشان نمیتوانند حتی به نزدیکترین کسان خود اعتماد کنند و فرزندان خود را به آنها بسپارند یا مدام دربارهی ناامنی جامعه در حضور فرزندان صحبت میکنند، فرزندانشان بیش از حد به آنها وابسته میشوند.
راهبرد بهینه در چنین مواردی این است که علاوه بر تغییر ذهنیت و رفتار والدین، امنیت کافی را برای جدا شدن از والدین از طریق و بازی در کودکان ایجاد کنیم. تیم نسیمقصهها با ساعتها همفکری و مطالعه در رابطه با موضوع وابستگی کودکان به والدین، قصهها و بازیهایی را در اختیار کودکان گذاشته است که بتوانند به طرزی خوشایند و دلپذیر، حس استقلال را تجربه کنند.
این محصول حاوی سه فایل مجزا با موضوع وابستگی کودکان به والدین است که به محض تکمیل فرآیند خرید، در دسترس شما قرار خواهد گرفت:
یک فایل صوتی شامل یک قصهی صوتی هدفمند با موضوع وابستگی کودکان به والدین
یک فایل پیدیاف شامل یک قصهی متنی ناتمام جهت تقویت مهارت حل مسئله از طریق گفتوگو در رابطه با وابستگی کودکان به والدین
یک فایل پیدیاف شامل شرح سه بازی متنوع و هدفمند برای تثبیت آموزههای مرتبط با وابستگی کودکان به والدین
این محصول در سه بخش مجزا (قصهی صوتی/ قصهی متنی/ بازیها) آسیبهای وابستگی کودکان به والدین را بهطور غیرمستقیم به آنها نشان میدهد و کمک میکند کودکان یاد بگیرند چگونه روی پای خود بایستند. هر یک از این سه بخش، به شیوهی خاصی بر ذهن کودک اثر میگذارد و میتواند تاثیر چشمگیری در تسریع روند این آموزش غیرمستقیم داشته باشد:
قصههای صوتی از راه شنیدن و خیالپردازی و همذاتپنداری
قصههای متنی از راه گفتوگو و تقویت مهارت حل مسئله
بازیها از راه لذت و سرگرمی
توجه داشته باشید که قصهها و بازیهای نسیمقصهها توسط نویسندگان و طراحان بازی حرفهای و آموزشدیده، بر پایهی اصول روانشناسی انساننگر، نوشته شده و فاقد هرگونه مسمومیتهای روانی برای فرزندان شما هستند.
علاوه بر این، قصههای ما الزاماً قصههایی برای شنیدن در هنگام خواب نیستند. توصیهی ما این است که این قصهها را در ماشین، هنگام بازی و مواقع دیگر نیز برای بچهها پخش کنید تا کودکان در هشیاری کامل بتوانند به موضوع قصه فکر کنند و با چالشهای شخصیتهای قصه همراه شوند.
نکاتقصهصوتی
در بخش قصه صوتی، قصهای برای کودک روایت میشود که به صورت کاملاً غیرمستقیم، روی موضوع وابستگی کودکان به والدین کار میکند و کودک را به تفکر وامیدارد. افکتگذاریهای قصهی صوتی به قدری هنرمندانه طراحی شده که کودک میتواند فضای قصه را بهطور کامل در ذهن تصور کرده و در ماجراهای قصه غرق شود.
توجه داشته باشید اگر میخواهید این قصه بیشترین تاثیر را روی کودکان بگذارد، بههیچعنوانپسازپایانقصهازاونپرسیدکهچهچیزیآموختهوچهنتیجهایگرفتهاست. این کار بزرگترین اشتباه است؛ چرا که آنها شما فوراً دست شما را میخواند و امکان ندارد پاسخ مطلوب شما را بدهد. پس اجازه دهید کودکان در خلوت خود به تفکر و نتیجهگیری بپردازند و از سوالپیچ کردن آنها به شدت بپرهیزید.
نکاتقصهمتنی
در بخش قصهی متنی، مسئلهای در قالب قصهای ناتمام مطرح میگردد و هدف این است که کودک از طریق گفتوگو و تبادلنظر با والدین یا تسهیلگر، پایان این قصه را بسازد و مسئلهی مطرح شده در این قسمت را حل کند. نقش والدین یا تسهیلگر در پیشبرد گفتوگو برای درک آسیبهای وابستگی کودکان به والدین از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
توصیهی ما به والدین یا تسهیلگران این است که به هیچعنوان با اولین پاسخی که کودک برای حل مسئله داد، قانع نشوند و مدام با پرسیدن سوالات مختلف کودک را به چالش بکشند. بهترین راه برای تقویت مهارت حل مسئله در کودکان این است که مدام احتمالات تازه و چالشبرانگیزی را پیش رویش بگذاریم و سوالات متفاوتی از او بپرسیم.
توجه داشته باشید که این قصهها را زمانی برای کودکان بخوانید که فرصت کافی برای گفتوگوهای چالشی با آنها داشته باشید و از این فرصت برای تحکیم روابط صمیمانهی خود با آنها استفاده کنید. هر راه حلی که کودک در آغوش امن شما و راهنماییهای صحیح شما پیدا میکند، همچون سلاحی در توشهی راه زندگی او قرار میگیرد و به او میآموزد که چگونه در برابر مسائل مهم زندگی تسلیم نشود و راهحلی موثر بیابد.
نکاتبازیها
یکی از بهترین راهها برای تسهیل عبور از هر چالشی، همراه کردن آن با بازی و لذت است. ما در این محصول، سه بازی مختلف را به والد یا تسهیلگر آموزش میدهیم که شامل نام بازی، وسایل مورد نیاز، شرح بازی، اهداف بازی و گاهی، نکات بازی است. توجه داشته باشید: توضیحات هر بازی، مختص مطالعهی والد یا تسهیلگر است. والد یا تسهیلگر، پس از مطالعهی دقیق شرح بازی، آن را با کودکان اجرا میکنند.
انجام این بازیها در کنار گوش دادن به قصهی صوتی و گفتگوهای قصهی متنی، میتواند آسیبهای وابستگی کودکان به والدین را به خوبی در ذهن کودک تثبیت کند.
طراحان بازی حرفهای تیم نسیمقصهها این بازیها را بر اساس اصول روانشناسی انساننگر طراحی کردهاند؛ به این ترتیب که در بازیها هیچ برنده و بازندهای وجود ندارد و فقط بر مبنای لذت و به صورت کاملاً هدفمند طراحی شدهاند. توجه داشته باشید که برخی از بازیها نیازمند گفتگوهایی هستند که پیشنیاز شروع بازی است؛ بنابراین والد یا تسهیلگر حتماً باید قبل از شروع بازی، توضیحات درج شده در فایل را به دقت مطالعه کند.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.